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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  08/01/2020
Data da última atualização:  09/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BONFIM, L. N.; ALMEIDA, E. M. de; ALMEIDA, R. G. de; MIYAGI, E. S.; FERNANDES, P. B.; BUNGENSTAB, D. J.
Afiliação:  Leandro Nogueira Bonfim, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul, Campo Grande, MS; Emizael Menezes de Almeida, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul, Campo Grande, MS; ROBERTO GIOLO DE ALMEIDA, CNPGC; Eliane Sayuyi Miyagi, Universidade Federal de Goiânia, Goiânia; Patrick Bezerra Fernandes, Universidasde Federal do Mato Grosso do Sul, Campo Grandce, MS; DAVI JOSE BUNGENSTAB, CNPGC.
Título:  Variabilidade nas características do pasto de capim-piatã em sistema silvipastoril.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 29., 2019, Uberaba. Tecnologias que alimentam o mundo: resumos. Uberaba: ABZ, FAZU, ABCZ, 2019.
Idioma:  Português
Notas:  ZOOTEC2019. Resumo expandido.
Conteúdo:  The objective of this study was to verify the variations of the structural characteristics and the mass of forage of piatã grass in different sampling points in a luminosity gradient of a silvipatoril system with density of 357 ha-1 trees. The experiment was carried out at Fazenda Boa Aguada, located in the municipality of Ribas do Rio Pardo-MS. The evaluations were carried out in the period from 07/07/2017 to 01/01/2017. The experimental design was a randomized block design. The treatments consisted of five equidistant sample points (A, B, C, D and E), in a transect perpendicular to two rows of trees, with points A and E close to the rows of trees. The dry mass of leaves (kg ha-1 of DM), dry mass of leaves (kg ha-1 of DM), dry mass of leaves dry mass of dead material (kg ha-1 of MS), leaf:stem ratio and green material ratio:dead. The grass of piatã did not present variations in the structural characteristics in different points of sampling within a silvipatoril system in the first year of evaluation.
Palavras-Chave:  Capim-piatã; Sistema silvipastoril.
Thesagro:  Capim; Forragem.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208353/1/Variabilidade-nas-caracteristicas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC17493 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/12/2023
Data da última atualização:  17/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, W. M. DOS; GOMES, A. C. G.; NOBRE, M. S. DE C.; PEREIRA, A. M. DE S.; PEREIRA, E. V. DOS S.; SANTOS, K. M. O. dos; FLORENTINO, E. R.; BURITI, F. C. A.
Afiliação:  WIDSON MICHAEL DOS SANTOS, UEPB, UFPE; ANA CATARINA GUIMARAES GOMES, UEPB; MICHELANGELA SUELLENY DE CALDAS NOBRE, UEPB, UFPE; AUREA MARCELA DE SOUZA PEREIRA, UEPB, UFPE; ELAINY VIRGÍNIA DOS SANTOS PEREIRA, UFPB; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; ELIANE ROLIM FLORENTINO, UEPB; FLÁVIA CAROLINA ALONSO BURITI, UEPB.
Título:  Goat milk as a natural source of bioactive compounds and strategies to enhance the amount of these beneficial components.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  International Dairy Journal, v.137, e 105515, 2023.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.idairyj.2022.105515
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Goat milk, in addition to its nutritional characteristics, has functional properties and health-promoting benefits due to its content of biologically active constituents, especially peptides derived from its proteins, oligosaccharides, short and medium chain fatty acids and phospholipids. Among the several beneficial effects to human health, these compounds stand out for their role in preventing chronic diseases, especially cardiovascular diseases, most of them due to their antioxidant capacity, and in maintaining gastrointestinal health. Together with these goat milk molecules, calcium, one of the most important cell signalling components, has also demonstrated potential to prevent obesity and its associated risk factors. Several strategies have been investigated to enhance the health benefits of goat milk, with particular focus on increasing the levels of its bioactive constituents and minerals, enhancing the functionality of goat dairy products. The main functional properties of goat milk and the main improvement strategies are discussed in this review.
Thesagro:  Imunologia; Leite de Cabra; Produto de Origem Animal.
Thesaurus NAL:  Animal products; Functional properties; Goat milk; Immunology.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15652 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Amazônia Oriental.
Identificador:  1266
Data corrente:  09/05/2002
Data da última atualização:  20/10/2015
Código do título:  4700007
ISSN:  0373-7896
Código CCN:  098511-2
Título e Subtítulo:  BERICHTE DES GEOBOTANISCHEN INSTITUTES DER EIBGENOESSISCHEN HOCHSCHULE STIFTUNG RUEBEL
Título anterior:  BERICHT UBER DAS GEOBOTANISCHE FORCHUNGSINSTITUL RUBEL IN ZURICH
Entidade:  Institut der Eide Techn. Hochschule
Local de publicação:  Zurich, Suica
Periodicidade:  irregular
Inicio de publicação:  1960
Coleções da unidade:  Embrapa Amazônia Oriental
1960 31; 1961 32; 1962 33; 1963 34; 1965 36; 1967 37; 1968 38; 1969 39; 1970 40; 1972 41
Classificação: 581.05B31
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